Sok minden megváltozott. A talán lassan javuló helyzet reményében – karantén után, Covid járvány remélt lecsengésének korszakában, mely a táv- vagy digitális oktatás nagyon intenzív tapasztalatát jelentette számomra.  Mindez azt erősíti, hogy a jövőben munkám során leginkább az oktatásra koncentráljak.

Mindenkinek szüksége van koncentrált, magas színvonalú oktatásra, melynek során természetesen empátiát, türelmet, megértést vár el. Azt, hogy rá, az ő nehézségeire, képességeire, tehetségeire figyeljenek. Fejlődjön, elérje céljait és a munka mellett – ha csak lehet – minél kevesebb stressz, feszültség érje. Kihívások, erőfeszítés, de nem lehetetlen csúcsok keserve és erőltetett menet jellemezze útját.

Ehhez szeretnék a jövőben is segítséget nyújtani minden hozzám fordulónak. Középiskolába járó fiatalok, főiskolások, egyetemisták, dolgozó emberek, akik tanulni szeretnének, érettségi vagy főiskolai/egyetemi vizsgákra készülnek, vagy csak többet szeretnének tudni az általam tanított történelmi, társadalomtudományi tárgyak valamelyikéből.

Elsősorban történelem, társadalomismeret, nemzetközi kapcsolatok története, EU ismeretek, filozófia, etika, mai magyar társadalom, szociológia alapjai – ennyi fér jószívvel jelenleg a palettámra. Felkészülten, folyamatosan finomítva, fejlesztve és felelősséget vállalva az átadandó tudáselemekért.

Később még hiszem, remélem bővülhet a lista….

Miért írom ezt? Mert kis túlzással naponta új meg új ismeretek, tudásterületek bukkannak fel, amelyek tanulására, megismerésére igény mutatkozik és számomra is olyan izgalmasnak, érdekesnek ígérkeznek, hogy mélyebben foglalkozom velük. Természetes, hogy tematikát és módszertant keresek vagy dolgozok ki az új témák oktatásához és alkalmazkodom a hozzám forduló fiatalok, vagy érett emberek kéréseihez, kívánságaihoz.

Nem tagadom várakozással és izgalommal fordulok a jövő felé, pozitívnak és reménytelinek ígérkezik, ha munkával és hittel fordulunk felé.